Φεστιβάλ Κυκλαδικής Γαστρονομίας

12 Χρόνια Φεστιβάλ Κυκλαδικής Γαστρονομίας «Νικόλαος Τσελεμεντές»

 

Δώδεκα χρόνια μετά την πρώτη του διοργάνωση από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Σίφνου, πλέον το Φεστιβάλ Κυκλαδικής Γαστρονομίας «Νικόλαος Τσελεμεντές» δεν κοιτάει προς τα πίσω, στις επιτυχημένες διοργανώσεις που πέρασαν προσπαθώντας να γίνει θεσμός, γιατί, ύστερα από τόσα χρόνια επιτυχημένης παρουσίας… είναι.

Είναι θεσμός στις συνειδήσεις των Σιφνιών, των Κυκλαδιτών, των Ελλήνων, των Ευρωπαίων που με τη συμμετοχή τους, τον εθελοντισμό τους, το μεράκι τους τόσα χρόνια έχουν συμβάλει τα μέγιστα στην προβολή των τοπικών προϊόντων της κυκλαδίτικης γης αλλά και στην ξεχωριστή γαστρονομία των νησιών μας, εξυψώνοντας σε καθέναν από τους επισκέπτες το κεφάλαιο που λέγεται «κυκλαδίτικη κουζίνα».

Θεσμός πολυβραβευμένος σε ελληνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο, αφού φέρει στην τροπαιοθήκη του διακρίσεις, όπως το ΧΡΥΣΟ βραβείο "European gastronomic Festival 2016" και το ΑΣΗΜΕΝΙΟ βραβείο στα Best City Awards 2016.

Δώδεκα χρόνια μετά, με τη συνεχή στήριξη της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, του Δήμου Σίφνου αλλά και όλων των φορέων του νησιού, ετοιμαζόμαστε για ένα ακόμα συναπάντημα πολιτισμών, γεύσεων, παραδόσεων, μα πάνω από όλα ανθρώπων από κάθε γωνιά της γης και του κόσμου. Για να γλεντήσουμε, να φάμε και να πιούμε όλοι μαζί, μια «αγκαλιά» γνωστοί και φίλοι από όλες τις αποστολές όλα αυτά τα χρόνια έτοιμοι να βάλουμε σε αυτό το γαϊτανάκι και τους καινούριους επισκέπτες για να χαρίσουμε όλοι μαζί μια εμπειρία αξέχαστη. Μια εμπειρία μοναδική, με σιφναίικες ρίζες και κλαδιά, που ξεκινάνε από την πλατεία του Αρτεμώνα και φτάνουν μέχρι τα πέρατα της Ελλάδας και της Ευρώπης.

Στις 6-7-8 Σεπτεμβρίου σας περιμένουμε, να γίνουμε όλοι μαζί μέρος της ιστορίας του Φεστιβάλ, να ανεβάσουμε ακόμα περισσότερο τον πήχη, μα πάνω από όλα να περάσουμε αξέχαστες στιγμές!

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Σίφνου, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και ο Δήμος Σίφνου  σας προσκαλούν και σας περιμένουν…