Εκτέλεση

Βράζουμε το μισό μέλι σε κατσαρόλα με μεγάλη επιφάνεια.

Όταν αρχίσει να βράζει το ξαφρίζουμε (με μια κουτάλα αφαιρούμε τον αφρό από την επιφάνεια).

Ανακατεύουμε απαλά και όταν αρχίζει να "δένει" (δηλαδή να πήζει) προσθέτουμε σταδιακά το σουσάμι και το υπόλοιπο μέλι χωρίς να σταματήσουμε να ανακατεύουμε.

Συνεχίζουμε μέχρι το σουσάμι να αποκτήσει χρυσαφένιο χρώμα.

Εντωμεταξύ ετοιμάζουμε την επιφάνεια που θα το απλώσουμε. Παραδοσιακά η επιφάνεια ήταν ξύλινη ή μαρμάρινη.

Φροντίζουμε να είναι καθαρή και την περνάμε με μία πετσέτα που έχουμε μουσκέψει και στραγγίσει στο κρασί.

Αυτό γίνεται για να μην κολήσει το παστέλι στην επιφάνεια που θα το απλώσουμε.

Μόλις το παστέλι πήξει αρκετά και αποκτήσει το χρώμα που θέλουμε, το ρίχνουμε πάνω στην προετοιμασμένη επιφάνεια, το απλώνουμε με αντικολλητική σπάτουλα και το χτυπάμε με ξύλινη βέργα για να του δώσουμε το πάχος που θέλουμε.

Στη συνέχεια το αφήνουμε να κρυώσει.

Πασπαλίζουμε με λίγο κύμινο και το κόβουμε αρχικά σε λωρίδες και μετά διαγώνια ώστε να σχηματιστούν ρόμβοι.

Τοποθετούμε το κάθε κομμάτι σε φύλλο λεμονιάς και σερβίρουμε.

Υλικά

1 κ. σουσάμι

1 κ. μέλι

λίγο κύμινο

λίγο κρασί

φύλλα λεμονιάς (για το σερβίρισμα)