Εκτέλεση

Μουλιάζουμε τα ρεβύθια σε νερό για ένα βράδυ.

Την επόμενη μέρα τα ξεπλένουμε και τα κόβουμε/τρίβουμε.

Παραδοσιακά χρησιμοποιούσαν χειροκίνητο μύλο, σήμερα έχουμε πολλών ειδών ηλεκτρικές συσκευές.

Τρίβουμε το κρεμμύδι και τις ντομάτες.

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί και αφήνουμε λίγη ώρα να φουσκώσει το μείγμα.

Μόλις το μείγμα είναι έτοιμο, παίρνουμε μικρές ποσότητες με κουτάλι της σούπας και τηγανίζουμε σε καυτό λάδι.

Εναλλακτικά μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, να μην βάλουμε μαγιά και να μην περιμένουμε για να φουσκώσει αλλά να τηγανίσουμε αμέσως.  

Υλικά

250 γρμ ρεβύθια

2 φλυτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 φακελάκι ξερή μαγιά

1 κρεμμύδι τριμμένο

2 ντομάτες

1 ματσάκι μαιντανό ψιλοκομμένο 

1 ματσάκι δύοσμο ή δυόσμο ξερό

1 ματσάκι άνιθο

1 κ.γλ. ρίγανη

αλάτι 

πιπέρι

ηλιέλαιο ή καλαμποκέλαιο (για το τηγάνισμα)