Εκτέλεση

Ανακατεύουμε τον κιμά με το αλάτι, το πιπέρι και το θρούμπι.

Ζεσταίνουμε το κρασί ώστε να είναι χλιαρό και το προσθέτουμε στο μείγμα.

Ζυμώνουμε καλά.

Πλένουμε το έντερο και το γεμίζουμε με το μείγμα.

Το κόβουμε στο μήκος που θέλουμε και το δένουμε με σπάγγο.

Ξεπλένουμε τα λουκάνικα με κρασί και τα αφήνουμε να στεγνώσουν καλά.

Στη συνέχεια τα κρεμάμε πάνω από εστία καπνού (όχι φωτιά) για 2 μέρες.

Όταν ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία, τα κρεμάμε σε μέρος δροσερό και σκοτεινό, να περνάει αέρας αλλά όχι ήλιος, για άλλες 10 μέρες. 

Υλικά

6 κ. χοιρινό κιμά (για 6 -7 λουκάνικα)

περίπου 2 μέτρα έντερο χοιρινό

1 φλυτζάνι αλάτι

100 γρμ πιπέρι

1 φλυτζάνι θρούμπι (ή θρίμπη) 

3 κ.σ. χοντροκομμένο μπαχάρι

600 ml "μαύρο" κρασί (με βαθύ κόκκινο χρώμα)

λίγο ακόμα από το ίδιο κρασί για να ξεπλύνουμε τα λουκάνικα

λίγο σπάγγο