Εκτέλεση

Πλένουμε το έντερο.

Ψιλοκόβουμε το κρέας και το λίπος.

Σε μια λεκάνη ή μεγάλο μπωλ ανακατεύουμε όλα τα υλικά εκτός από το κρασί.

Γεμίζουμε το έντερο με χωνί.

Για να γλιστράει το κρέας μέσα στο έντερο, το βρέχουμε εσωτερικά με κρασί.

Το δένουμε με σπάγγο ή δένουμε το ίδιο το έντερο σε κόμπο.

Στη συνέχεια το τυλίγουμε σε σπείρα πάνω στο ξύλινο κοντάρι και το αφήνουμε στον ήλιο για μια εβδομάδα.

Τρώγεται ψητό ή τηγανητό αλλά πριν, πρέπει να το βράσουμε για να μην είναι πολύ αλμυρό.  

 

Υλικά

1 κ. χοιρινό κρέας

1 χοιρινό έντερο

λίγο χοιρινό λίπος ("ξύγκι")

2-3 κόκκοι μπαχάρι κοπανισμένο 

ελάχιστη κανέλα και γαρύφαλλο τριμμένα

αλάτι

πιπέρι

λίγο κρασί

ένα ξύλινο κοντάρι για να τυλίξουμε το λουκάνικο