Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς και βουτυρώνουμε ένα ταψί.

Διαλύουμε τη σόδα στο χυμό πορτοκαλιού.

Χτυπάμε σε μίξερ το λάδι με τη ζάχαρη για λίγο και μετά προσθέτουμε το χυμό, τα ξύσματα πορτοκαλιού και λεμονιού, το κονιάκ, το πετιμέζι και τη σόδα.

Μειώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και προσθέτουμε το γαρύφαλο, την κανέλα και λίγο λίγο το αλεύρι και το baking powder.

Όταν απορροφηθούν όλα τα υγρά, αδειάζουμε το μείγμα στο ταψί και πασπαλίζουμε με το σουσάμι.

Ψήνουμε για 35΄- 40΄. Το αφήνουμε να κρυώσει και το κόβουμε σε κομμάτια.

 

Υλικά

2 κ.γλ. baking powder 

1 κ.σ. κανέλα

1 κ.γλ. γαρύφαλο

1 φλυτζάνι χυμό πορτοκαλιού

ξύσμα από 1 πορτοκάλι και 1 λεμόνι

3,5 φλυτζάνια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

1 κ.γλ. σόδα

1 φλυτζάνι σπορέλαιο

3/4 φλυτζανιού πετιμέζι

1/2 φλυτζανιού ζάχαρη

1/4 φλυτζανιού κονιάκ

2 κ.σ. σουσάμι

λίγο αλάτι