Εκτέλεση

Ψιλοκόβουμε τα ντοματάκια και το κρεμμύδι και τα βάζουμε σε ένα μπωλ.

Ψιλοκόβουμε το βασιλικό και το δυόσμο και τα προσθέτουμε στο μείγμα μαζί με τη σόδα, αλάτι, πιπέρι και όσο αλεύρι χρειαστεί ώστε να δημιουργηθεί ένας σχετικά αραιός χυλός.

Βάζουμε το λάδι στο τηγάνι και περιμένουμε να κάψει.

Με κουτάλι της σούπας παίρνουμε λίγο από το μείγμα και το βάζουμε στο τηγάνι.

Τηγανίζουμε τον πρώτο για να δούμε αν το μείγμα μας έχει δέσει καλά.

Αν διαλύεται προσθέτουμε λίγο αλεύρι ακόμα.

Συνεχίζουμε με όλο το μείγμα κουταλιά κουταλιά και τηγανίζουμε μέχρι οι ντοματοκεφτέδες να πάρουν ένα ξανθοκόκκινο χρώμα.

Σε μια συνηθισμένη παραλλαγή της βασικής συνταγής προσθέτουμε στο μείγμα 1 αυγό ή/και τυρί φέτα.

  

Υλικά

1 κ. ντοματάκια Σαντορίνης

2 κρεμμύδια ξερά

2 φλυτζάνια αλεύρι

φρέσκο δυόσμο και βασιλικό

1/2 κ.γλ. σόδα

αλάτι 

πιπέρι

ελαιόλαδο (για το τηγάνισμα)