Εκτέλεση

Κόβουμε το φιλέτο στο μέγεθος που θέλουμε να έχει η λούζα μας.

Πλένουμε καλά το έντερο και το κόβουμε (αν χρειάζεται) σε μήκος λίγο μεγαλύτερο από της λούζας. 

Με μικρό μαχαιράκι αφαιρούμε τυχόν νεύρα από το κρέας και το βάζουμε σε μία λεκάνη ή μπωλ με κρασί για 12 ώρες.

Στη συνέχεια το βγάζουμε από το κρασί, το τρυπάμε και στις τρύπες βάζουμε τις σκελίδες του σκόρδου (κάνουμε όσες τρύπες θέλουμε ανάλογα με το πόσο μας αρέσει το σκόρδο.

Αν δεν μας αρέσει, μπορούμε να μην βάλουμε καθόλου).

Ανακατεύουμε όλα τα μπαχαρικά (κύμινο, αλάτι, πιπέρι, κανέλα) σε ένα μείγμα που πρέπει να υπερισχύει το κύμινο.

Καλύπτουμε το φιλέτο με το μείγμα των μπαχαρικών και το βάζουμε μέσα στο έντερο. 

Ράβουμε το έντερο και στις δύο άκρες και στη μία αφήνουμε μία θηλιά για να μπορεί να κρεμαστεί. 

Καλύπτουμε και το έντερο με το μείγμα των μπαχαρικών και τοποθετούμε τη λούζα σε μέρος που να μπορεί να στραγγίσει καλά από τα υγρά της, κάτω από βαρύ αντικείμενο.

Την επόμενη μέρα την κρεμάμε σε καλάμι σε μέρος δροσερό και σκοτεινό, που περνάει αέρας αλλά όχι ήλιος.

Υλικά

1 κ. χοιρινό φιλέτο 

1 έντερο χοιρινό λίγο πιο μακρύ από το μήκος του φιλέτου

1 κ. κόκκινο κρασί

4 - 5 σκελίδες σκόρδο

3 φλυτζάνια κύμινο 

2 φλυτζάνια αλάτι

1/2 φλυτζάνι πιπέρι

λίγη κανέλα

σπάγγο και μία χοντρή βελόνα