Εκτέλεση

Ρίχνουμε σε ένα μεγάλο μπωλ ή λεκάνη το μούστο, το ελαιόλαδο, τη ζάχαρη, την κανέλα, το γαρύφαλο.

Διαλύουμε τη σόδα στο κονιάκ και τη ρίχνουμε στο μείγμα.

Χτυπάμε με σύρμα για να ενοποιηθεί το μείγμα.

Κοσκινίζουμε το αλεύρι, προσθέτουμε το baking powder και τα ρίχνουμε σιγά σιγά στο μπωλ με τα υπόλοιπα υλικά, ζυμώνοντας, μέχρι να έχουμε μια μαλακή ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια.

Πλάθουμε στρογγυλά κουλούρια και τα βάζουμε σε λαμαρίνα ή ταψί στο οποίο έχουμε απλώσει λαδόκολλα.

Ψήνουμε στους 170 βαθμούς (κατά προτίμηση στον αέρα) για 40΄μέχρι να φουσκώσουν ελαφρά και να ροδίσουν ομοιόμορφα.

Υλικά

500 ml μούστος 

500 ml ελαιόλαδο

250 γρμ ζάχαρη

2 κ.γλ. baking powder

1 κ.γλ. σόδα 

1,5 κ.γλ. κανέλα

1,5 κ.γλ. γαρύφαλο

1/2 φλυτζάνι κονιάκ

1,5 κ. αλεύρι (περίπου)

λαδόκολλα για το ψήσιμο