Εκτέλεση

Βράζουμε τη ζάχαρη με το νερό και το ανθόνερο και κάνουμε ένα σιρόπι.

Αφήνουμε να κρυώσει λίγο και προσθέτουμε το μέλι και το χυμό λεμονιού. Ανακατεύουμε καλά.

Μέσα σ' αυτό το σιρόπι ρίχνουμε το αμύγδαλο, το καρύδι, τις φρυγανιές ή το παξιμάδι, τη μαστίχα και το κακάο και ανακατεύουμε και πάλι καλά.

Αφήνουμε λίγη ώρα να απορροφηθούν τα υγρά (να "σταθεί" το μείγμα).

Πλάθουμε σε σχήμα μικρού αχλαδιού βρέχοντας τα χέρια μας στο ανθόνερο.

Βάζουμε την ζάχαρη άχνη σε ένα μπωλ και ρίχνουμε μέσα τα "αχλαδάκια" να καλυφθούν τελείως.  

Υλικά

1/2 κ. ζάχαρη καστανή

3/4 ποτηριού ανθόνερο

3/4 ποτηριού νερό

2 κ.σ. μέλι θυμαρίσιο ή ανθόμελο

χυμό από μισό λεμόνι

1/2 κ. αμύγδαλο χοντροκομμένο

200 γρμ καρύδι χοντροκομμένο

10 - 12 φρυγανιές τριμμένες ή 2 μεγάλα κρίθινα παξιμάδια

1/2 κ.γλ. μαστίχα κοπανισμένη

1,5 κ.σ. κακάο

1 κ. ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα

ανθόνερο για το πλάσιμο