Εκτέλεση

Σε μία λεκάνη ή μεγάλο μπωλ βάζουμε το αλεύρι με λίγο αλάτι και ζάχαρη.

Λιώνουμε τη μαγιά σε χλιαρό νερό και την ριχνουμε στο μείγμα.

Ζυμώνουμε και το αφήνουμε να φουσκώσει.

Στη συνέχεια ρίχνουμε τα κομματάκια από τα κρεατικά, το μάραθο και το τυρί.

Αλείφουμε το ταψί με λάδι και γλίνα, το πασπαλίζουμε με σουσάμι και ρίχνουμε τη ζύμη.

Ραντίζουμε με χλιαρό νερό, πασπαλίζουμε και πάλι με σουσάμι και ρίχνουμε τις σταφίδες.

Στο τέλος βάζουμε από πάνω τις δύο κληματόβεργες σε σχήμα σταυρού (συμβολίζουν την “καλή χρονιά”).

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για μία ώρα

Υλικά

1 κ. αλεύρι

50 - 60 γρμ (2-3 κύβους) νωπή μαγιά

400 γρμ λουκάνικα, λούζες, σύσυρα, λαρδάκια σε μικρά κομμάτια

250 γρμ μαλακό φρέσκο τυρί

λίγο λάδι και γλίνα (λίπος) από χοιρινό

λίγο μάραθο

1 κ.γλ. ζάχαρη

αλάτι

σουσάμι για πασπάλισμα

σταφίδες και 2 κληματόβεργες για διακόσμηση