Εκτέλεση

Κόβουμε στη μέση το κολοκύθι, αφαιρούμε τους σπόρους και ξύνουμε με ένα κουτάλι τη σάρκα, την οποία «μαραίνουμε» με το αλάτι μέσα σε μια λεκάνη.

Εκεί μέσα ρίχνουμε τη ζάχαρη, το αβγό, το γάλα και το τυρί τριμμένο με το χέρι (από το τυρί κρατάμε 50 γρ. για τέλος).

Στη συνέχεια ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι, ανακατεύοντας, μέχρι να πετύχουμε ένας πηχτό χυλό.

Απλώνουμε το μείγμα σε βουτυρωμένο ταψί.

Από πάνω τρίβουμε το υπόλοιπο τυρί και ρίχνουμε το λάδι να απλωθεί σε όλη την επιφάνεια.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στου 200 βαθμούς για μια ώρα περίπου, μέχρι να ροδίσει .

Υλικά

500 - 600 γρμ. αλεύρι 

1 πολύ μεγάλο κολοκύθι ή μερικά μικρότερα (1 κιλό.)

1 αυγό

1 ποτήρι γάλα 

100 γρμ βούτυρο ή φυτικό βούτυρο

1/2 φλυτζάνι ελαιόλαδο

1 κ.γλ. αλάτι

2 κ.σ. ζάχαρη 

250 - 300 γρμ τυρί φέτα