Εκτέλεση

Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το νερό, το βούτυρο, το αλάτι, το ξύλο κανέλας, τα γαρύφαλλα και την φλούδα λεμονιού η πορτοκαλιού.

Τα αφήνουμε στη φωτιά να βράσουν για 1-2 λεπτά.

Αφαιρούμε τα αρωματικά και ρίχνουμε το αλεύρι.

Ανακατεύουμε καλά με ξύλινη κουτάλα μέχρι η ζύμη που δημιουργείται να ξεκολλά από τα τοιχώματα της κατσαρόλας.

Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από την φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει λίγο.

Ανακατεύουμε πάλι προσθέτοντας ένα-ένα τα αυγά.

Ρίχνουμε το baking powder και συνεχίζουμε το ζύμωμα για λίγο ακόμα. 

Ζεσταίνουμε λάδι σε μια χαμηλή κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και με ένα κουτάλι το οποίο βουτάμε σε νερό ρίχνουμε μια μικρή ποσότητα ζύμης στην κατσαρόλα.

Αφού ξανθίσουν λίγο τους βγάζουμε με μία τρυπητή κουτάλα και τους τοποθετούμε σε μία πιατέλα.

Σερβίρουμε τους σβίγγους ζεστούς με μέλι, σουσάμι καβουρδισμένο και κανέλα.

Υλικά

2 φλυτζάνια νερό 

2 φλυτζάνια αλεύρι

1/2 φλυτζάνι βούτυρο

1 ξύλο κανέλας

λίγα ολόκληρα γαρύφαλλα

αλάτι 

φλούδα από ένα λεμόνι ή πορτοκάλι

1/2 κ.γλ. baking powder 

5 - 6 αυγά

ηλιέλαιο (για το τηγάνισμα) 

μέλι, σουσάμι καβουρδισμένο και αλεσμένο, κανέλα σκόνη (για το σερβίρισμα)