Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα με μεγάλη επιφάνεια ("νταβάς"), βάζουμε λάδι και μόλις ζεσταθεί προσθέτουμε τα πράσα και τα κρεμμυδάκια.

Ψιλοκόβουμε τα λαχανικά.

Όταν αλλάξει το χρώμα των πράσων και κρεμμυδιών στο τηγάνι, ("μαραθούν") και μαλακώσουν προσθέτουμε τα υπόλοιπα λαχανικά, πιπέρι και το νερό.

Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε να μαγειρευτούν για άλλα 15'.

Προσθέτουμε το ψάρι και το κρασί και αφήνουμε να μαγειρευτούν για άλλα 15'.

Στη συνέχεια ανακατεύουμε το χυμό λεμονιού με το αλεύρι και ρίχνουμε στην κατσαρόλα κλείνοντας ταυτόχρονα και τη φωτιά.

Υλικά

1 κ. φιλέτο λευκού τόνου

8 πράσα

6 φρέσκα κρεμμυδάκια

1 ματσάκι σέλινο

3 μέτρια καρότα

6 μικρές πατάτες 

χυμό από 3 λεμόνια

2 κ.σ. αλεύρι

150 ml ελαιόλαδο

150 ml ξηρό λευκό κρασί

πιπέρι

αλάτι (αν χρειαστεί, δοκιμάζουμε)

1  ποτήρι νερό