Εκτέλεση

Βάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά και τοποθετούμε το μέλι.

Μόλις ζεσταθεί, ρίχνουμε το σησάμι και ανακατεύουμε σταθερά και συνέχεια.

Όταν το σησάμι αρχίσει να παίρνει “χρώμα”, ρίχνουμε το ψιλοκομμένο πορτοκάλι, χωρίς να σταματήσουμε το ανακάτεμα.

Λίγο πριν κατεβάσουμε το μίγμα από τη φωτιά, ρίχνουμε σε αυτό 2 -3 χούφτες αλεύρι, ανακατεύοντας διαρκώς μέχρι που να μη διακρίνεται πλέον το αλεύρι.

Απλώνουμε το παστέλι σε βρεγμένη επίπεδη επιφάνεια (τραπέζι) και χρησιμοποιώντας ένα ξύλο («ματσόξυλο») απλώνουμε το παστέλι και του δίνουμε το “πάχος” που θέλουμε.

Κόβουμε σε κομμάτια και το τυλίγουμε πριν κρυώσει και σταθεροποιηθεί.

Υλικά

για 500 μερίδες

5 κιλά μέλι

2 ½ κιλά σησάμι

1 κιλό αμύγδαλα ξεφλουδισμένα, ανοιγμένα στη μέση

1 κιλό πορτοκάλια, ψιλοκομμένα

αλεύρι