Εκτέλεση

Σε μία λεκάνη ή μεγάλο μπωλ βάζουμε όλα τα υλικά εκτός από το αλεύρι και ανακατεύουμε με το χέρι.

Προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια μαλακή ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια.

Αφήνουμε τη ζύμη "να ξεκουραστεί" για 1 ώρα.

Στη συνέχεια, με τον πλάστη ανοίγουμε φύλλο λεπτό και του δίνουμε διάφορα σχήματα.

Ζεσταίνουμε το λάδι και τηγανίζουμε σε χαμηλή φωτιά.

Αφήνουμε τα ξεροτήγανα να στραγγίσουν σε επιφάνεια με απορροφητικό χαρτί.

Τα μεταφέρουμε σε πιατέλα, περιχύνουμε με το μέλι και πασπαλίζουμε με το σουσάμι και την κανέλα.

Υλικά

1 κ. αλεύρι

100 ml ελαιόλαδο 

30 ml ρακή

350 ml νερό

500 ml μέλι

100 γρμ σουσάμι

30 γρμ κανέλα

1/2 κ.γλ. αλάτι