Εκτέλεση

Τσιγαρίζουμε σε βαθύ τηγάνι τον κόκορα και το κρεμμύδι.

Αφού τσιγαριστεί αρκετά, ρίχνουμε το κόκκινο κρασί ("σβήνουμε").

Η αυθεντική παλιά συνταγή δεν είχε κρασί.

Περιμένουμε λίγο (αν έχουμε ρίξει κρασί) και ρίχνουμε τον πελτέ, το πιπέρι και τη δάφνη.

Το αφήνουμε να "ψηθεί" και αν χρειαστεί στο τέλος προσθέτουμε αλάτι. 

Υλικά

1 κόκορας κομμένος σε μικρά κομμάτια

1 φλυτζάνι ελαιόλαδο

1 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα

2 κ.σ. μηλέικο, λιαστό ντοματοπελτέ, διαλυμμένο σε χλιαρό νερό

2 φύλλα δάφνης

πιπέρι

αλάτι

1 φλυτζάνι κόκκινο κρασί (προαιρετικά)