Εκτέλεση

Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και τα ραντίζουμε με ανθόνερο.

Βρέχουμε τα χέρια μας με νερό και ανακατεύουμε τα υλικά μέχρι να γίνουν ζυμάρι.

Στη συνέχεια πλάθουμε μικρά αχλαδωτά μπαλάκια και στην κορυφή τους βάζουμε ένα γαρίφαλο.

Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο αερόθερμο φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου για 15 λεπτά. Όταν κρυώσουν τα ψεκάζουμε με ανθόνερο.

Στην συνέχεια τα βάζουμε σε ένα μεγάλο ταψί με μπόλικη ζάχαρη άχνη και τα “χτίζουμε” τέσσερις με πέντε φορές μέχρι να σταθεροποιηθεί η άχνη πάνω στα αμυγδαλωτά.

Τέλος τα τοποθετούμε πάνω σε μία ανοιχτή πιατέλα και τα κοσκινίζουμε με ζάχαρη άχνη.

Υλικά

  • 1 κιλό ψίχα αμύγδαλο
  • 2 πιατάκια του καφέ φρυγανιά τριμμένη
  • Λίγη σκόνη γαρίφαλο & κανέλα
  • 1 φλιτζάνι του καφέ Ανθόνερο
  • 1 φλιτζάνι του καφέ Νερό
  • Ζάχαρη άχνη