Εκτέλεση

Σε νερό που βράζει ρίχνουμε το αμύγδαλο για 5 λεπτά, το στραγγίζουμε και το ξεφλουδίζουμε σε 2-3 δόσεις.

Το ξεπλένουμε και το απλώνουμε σε καθαρή πετσέτα να στραγγίξει καλά, χωρίς να κρατήσει υγρασία.

Ζυμώνουμε όλα τα υλικά καλά, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.

Αν χρειασθεί, προσθέτουμε λίγο ασπράδι αυγού ώστε να μη σπάσει το μίγμα κατά το ζύμωμα.

Πλάθουμε τη ζύμη σε μπαλάκια των 30-60 γραμμαρίων κατά προτίμιση.

Σε ταψί στρωμένο με λαδόχαρτο, τοποθετούμε τα αμυγραλωτά και ψήνουμε στους 160-170 βαθμούς μέχρι να χρυσαφίσουν.

Αφού κρυώσουν, βουτάμε την πάνω πλευρά τους σε ανθόνερο και τα αφήνουμε π'ανω σε μία πετσέτα να στεγνώσουν καλά. Έπειτα, τα σκεπάζουμε να καθαρή πετσέτα και τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά.

Αφού κρυώσουν, πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και τα αφήνουμε πάλι σε πετσέτα ή ταψί για 6 ώρες ή ένα ολόκληρο βράδυ και πασπαλίζουμε ξανά με ζάχαρη άχνη.

Τέλος, τα τυλίγουμε με αλουμινόχαρτο ή ζελοφάν.

 

Υλικά

  • 1 κιλό αμύγδαλο
  • 650 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 2 αυγά ολόκληρα
  • 2 κρόκους αυγού
  • 2 κ. σούπας ανθόνερο
  • 100 γρ. σιμιγδάλι ψιλό 
  • Ανθόνερο για έξτρα γεύση & άρωμα
  • Ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα