Εκτέλεση

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τη γέμιση.

Βράζουμε για μία ώρα 2 κιλά ζάχαρη και 1 λίτρο νερό και στη συνέχεια το ενώνουμε με το παραπάνω μίγμα.

Αναμειγνύουμε τα υλικά για τη ζύμη και ανοίγουμε λεπτό φύλλο και το κόβουμε σε κύκλους. Βάζουμε τη γέμιση και κλείνουμε σε μισοφέγγαρα

Έπειτα τα τηγανίζουμε σε ηλιέλαιο.

Βράζουμε τα υλικά για το σιρόπι για 5 λεπτά και το αφήνουμε να κρυώσει.

Ρίχνουμε το κρύο σιρόπι στα ζεστά πουγκάκια και πασπαλίζουμε με τριμμένο αμύγδαλο.

Υλικά

Υλικά για τη γέμιση:

  • 500 γρ ψίχα αμυγδάλου
  • 500 γρ αμύγδαλο από τη σουμάδα
  • 250 γρ τριμμένη ψίχα από μπαγιάτικο ψωμί

 

Υλικά για τη ζύμη:

  • 1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 κουταλιές σούπας μαργαρίνη
  • 1 ποτήρι κρασιού ηλιέλαιο
  • 1 ποτήρι κρασιού ούζο
  • Χυμό από 2 πορτοκάλια
  • Χυμό από 2 λεμόνια

 

Υλικά για το σιρόπι:

  • 4 ποτήρια ζάχαρη
  • 2 ποτήρια νερό
  • ½ κιλό μέλι