Εκτέλεση

Ζεματάμε τα χόρτα (δηλαδή βουτάμε σε βραστό νερό για λίγα λεπτά) η τα ξεπλένουμε και τα στίβουμε καλά. Τ’ ανακατεύουμε σε μια λεκάνη μαζί με τα μυρωδικά, το κρεμμυδάκι, το ρύζι, το λάδι και το αλατοπίπερο.
Απλώνουμε το φύλλο σε λαδωμένο ταψί με τρόπο ώστε να καλύπτονται και τα τοιχώματα του.
Ρίχνουμε το μείγμα των χορταρικών, από πάνω το λεμόνι και διπλώνουμε προς τα μέσα το φύλλο που δεν έχει καλυφτεί.
Τέλος σκεπάζουμε την πίτα με άλλο φύλλο, τη χαράζουμε, ρίχνουμε λίγο λάδι από πάνω και την ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στο 200°C για περίπου μια ώρα.

Η συνταγή είναι από το βιβλίο "Σιφνέικες γεύσεις..." της κυρίας Ρόνιας Αναστασιάδου

Υλικά

  • Διάφορα χόρτα(κουτσουνάδες, μαντηλίδες, προβάτσα, σπανάκι κλπ.)
  • 1 ποτήρι ελαιόλαδο
  • χυμός από 1 λεμόνι
  • κρεμμυδάκι φρέσκο( αν δεν έχουμε ξερό ψιλοκομμένο)
  • λίγο ρύζι
  • άνηθο
  • δυόσμο
Για το φύλλο:
  • 1 ποτήρι του κρασιού ελαιόλαδο
  • λίγο χλιαρό νερό
  • ¾ k αλεύρι κοινό
Ανακατεύουμε το λάδι με το αλεύρι και προσθέτουμε σιγά σιγά το νερό μέχρι να γίνει μια ζύμη σφικτή.
Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μέχρι το ζυμάρι να βγάζει φούσκες.
Τότε θα μπορέσουμε να το ανοίξουμε λεπτό.
αλάτι