Εκτέλεση

Ζεματάμε τα αμύγδαλα, τα ξεφλουδίζουμε και τα στεγνώνουμε καλά.
Τα βάζουμε σε κατσαρόλα και τα καβουρντίζουμε για λίγο, προσθέτουμε το μισό μέλι και ανακατεύουμε μέχρι να πάρουν καστανόξανθο χρώμα.
Ραντίζουμε με λίγο κονιάκ, νερό και προσθέτουμε λίγη ζάχαρη.
Κατεβάζουμε την κατσαρόλα και προσθέτουμε το υπόλοιπο μέλι ανακατεύοντας.
Σερβίρουμε σε πιατέλα και το αφήνουμε να κρυώσει.

Σερβίρεται παραδοσιακά συνήθως στους αρραβώνες και απαραίτητα στους γάμους

 

Υλικά

  • 1 κιλό μέλι κατά προτίμηση θυμαρίσιο
  • ½ κιλό αμυγδαλόψιχα
  • 2 κουταλιές κονιάκ,
  • 2 κουταλιές νερό
  • 2 κουταλιές ζάχαρη