Εκτέλεση

Ρίχνουμε την μαγιά στο χλιαρό νερό και ανακατεύουμε να διαλυθεί. Βάζουμε το μίγμα σε μια λεκάνη και προσθέτουμε το λάδι, το ξύδι και το αλάτι και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι (όσο πάρει). Αφήνουμε την ζύμη μισή ώρα να «ξεκουραστεί».
Καθαρίζουμε το σπανάκι (ή τα χόρτα), τα κόβουμε, τα πλένουμε, ρίχνουμε αλάτι και τα στραγγίζουμε και τα βάζουμε σε μία λεκάνη. Προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια κομμένα, τον άνηθο, το λάδι, το ρύζι και το πιπέρι. Ανακατεύουμε τα υλικά της γέμισης.
Μοιράζουμε την ζύμη σε ίδιου μεγέθους μπάλες και ανοίγουμε στρογγυλά φύλλα διαμέτρου περίπου 15 εκ. Μοιράζουμε την γέμιση. Κλείνουμε τα φύλλα σε σχήμα μισοφέγγαρου και τα «τσιμπάμε» να κλείσουν.
Τοποθετούμε τα κολόπια σε λαδωμένο ταψί και τα αλείφουμε με λίγο λάδι. Τα ψήνουμε στους 200°C (ή στους 180°C στον αέρα) μέχρι να ροδίσουν.

Υλικά

Για την ζύμη
  • 1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις (ή όσο πάρει)
  • 1 φακελάκι μαγιά
  • 1 ποτήρι του κρασιού λάδι
  • Αλάτι
  • 2 κ.σ. ξύδι
  • 1 ποτήρι του νερού χλιαρό νερό
Για την γέμιση
  • 1 κιλό σπανάκι (ή άλλα χόρτα όπως π.χ. σέσκουλα)
  • 4-5 κρεμμυδάκια φρέσκα
  • 2-3 κ.σ. άνηθο
  • 3-4 κ.σ. λάδι
  • ½ κούπα τσαγιού ρύζι γλασέ (ελαφρώς βρασμένο)
  • Αλάτι
  • Πιπέρι