Εκτέλεση

Βάζουμε στο καζάνι της καβούρδισης στην παροστιά 5 κιλά λάδι μέχρι να κάψει. Σβήνουμε το λάδι μ'ένα ποτηράκι γλυκά κρασί Στη συνέχεια ρίχνουμε το μπόξα και το κρεμμύδι. Τα ανακατεύουμε να μαραθεί το κρεμμύδι και ρίχνουμε τη μια λεκάνη κρέας. Ανακατεύουμε το κρέας μέχρι να τσιγαpισθεί να κατεβάσει τα νερά του και να τα ξαναπιεί (Θέλει καμιά ώρα ανακάτεμα!).
Ρίχνουμε την μια λεκάνη χοντροκομμένες πατάτες και ένα κιλό διαλυμένη ντομάτα στο καζάνι της καβούρδισης. Το ανακατεύουμε καλά και μετά το αδειάζουμε μέσα στο μεγάλο καζάνι. Ρίχνουμε δύο φούχτες μεγάλες χοντρό αλάτι, μιάμιση κουταλιά της σούπας κανέλλα μικρό κουταλάκι του γλυκού μπαχάρι, το σκόρδο ψιλοκομμένο.
Τελειώνουμε την δεύτερη καβούρδιση όπως την πρώτη και την ρίχνουμε κι αυτή στο μεγάλο καζάνι. Ξαναρίχνουμε πάλι τα ίδια υλικά (αλάτι, πιπέρι, κανέλλα, μπαχάρι, σκόpδο) στρώνουμε το καζάνι, συμπληρώνουμε με ζεστό νερό ώστε να σκεπάσει το περιεχόμενο και του βάζουμε φωτιά.
Μόλις αρχίζει να κοχλάζει βάζουμε κάρβουνα γύρω-γύρω από το καζάνι και παίρνουμε τη σπάτουλα σε τέσσερα σημεία σταυρωτά στα τοιχώματα του ώστε να μποσικάρουμε το περιεχόμενο(οπό τα τοιχώματα) για να μην μας κολλήσει. Το αφήνουμε να σιγοβράσει χωρίς να το ξανανακατέψουμε κι όταν αρχίσει να κατατάζει το καζάνι σημαίνει ότι το φαγητό είναι έτοιμο, του αφαιρούμε τα κάρβουνα και το σερβίρουμε.

Υλικά

  • 2 λεκάνες μεγάλες κρέας (60κιλά)
  • 2 λεκάνες μεγάλες πατάτες
  • 2 κιλά κρεμμύδια
  • 2 κιλά μπόξας (λίπος) ψιλοκομμένος
  • 1 κούπα γλυκό κρασί
  • 1 κεφάλι σκόρδο
  • πιπέρι
  • κανέλλα
  • μπαχάρι
  • 10 κιλά λάδι