Εκτέλεση

Με τα υλικά της ζύμης: ζυμώστε και αφήστε την ζύμη να ξεκουραστεί για 15 λεπτά τυλιγμένη σε μεμβράνη για τρόφιμα.

Γέμιση

Μαγειρέψτε το κρεμμύδι με λάδι σε σιγανή φωτιά.
Μετά το μαγείρεμα, αφαιρέστε το από τη φωτιά και προσθέστε το πράσινο μήλο, το τυρί, αλάτι και πιπέρι.
Ανοίγουμε με τον πλάστη την ζύμη κακάου πάνω στην αλευρωμένη επιφάνια και την στρώνουμε σε λαδωμένη φόρμα τάρτας στρογγυλή.
Κόβουμε ότι περισσεύει από το χείλος της τάρτας και προσθέσουμε τη γέμιση.
Σκεπάζω τη γέμιση με άλλη ζύμη και τη κλείνουμε καλά γύρω γύρω και τρυπάμε από πάνω με ένα πιρούνι.
Ψήστε στους 200 βαθμούς για περίπου 25 λεπτά.
Μετά το μαγείρεμα, αφήστε 20 λεπτά για να κρυώσει πριν την κόβετε.

Υλικά

Υλικά για την ζύμη κακάου

950 γραμμάρια αλεύρι τύπου “00”
50 γραμμάρια πικρό κακάο
35 γραμμάρια αλάτι
30 γραμμάρια ζάχαρη
100 γραμμάρια έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
10 γραμμάρια φρέσκια μαγιά
2 αυγά
300-350 γραμμάρια νερό


Υλικά για το γέμισμα
2 κιλά κόκκινα κρεμμύδια καθαρισμένα και κομμένα σε μικρούς κύβους
2 πράσινα μήλα κομμένα σε μικρούς κύβους
100 γραμμάρια τυρί μανούρα (Σίφνος)
εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι