Εκτέλεση

Ετοιμάζουμε τη ζύμη ανακατεύοντας όλα τα υλικά και την αφήνουμε να ξεκουραστεί.

Σε μια κατσαρόλα βράζουμε το κρέας μαζί με τα κρεμμύδια.

Όταν είναι έτοιμο το ψιλοκόβουμε, λιώνουμε τα κρεμμύδια και με λίγο ζουμάκι τα βάζουμε στην κατσαρόλα να πάρουν μια βράση.

Ρίχνουμε το ρύζι, το λάδι, αλάτι και πιπέρι, σβήνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να τραβήξουν τα ζουμιά.

Ανοίγουμε τα φύλλα,στρώνουμε έξι κάτω λαδώνοντας τα, απλώνουμε τη γέμιση και στρώνουμε από πάνω άλλα πέντε φύλλα.

Την κόβουμε, τη λαδώνουμε και την ψήνουμε στον αέρα, στους 180 βαθμούς για μια ώρα.

Υλικά

Υλικά γέμισης

2 κιλά κρέας τραγίσιο

1 κιλό κρεμμύδια ή/και πράσα

1 φλυτζάνι του καφέ ρύζι άσπρο

λάδι, αλάτι, πιπέρι

Υλικά για τη ζύμη

700γρ αλεύρι

1 κουτάλι σούπας ξύδι

1 κουτάλι σούπας λάδι

μια κούπα νερό

ένα κουταλάκι γλυκού αλάτι