Εκτέλεση

Τοποθετούμε τις γαρίδες σε ένα μπολ με το αλάτι και το πιπέρι Καγιέν και τις αφήνουμε στην άκρη.

Ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε τα κρεμμύδια, το σκόρδο και τις μπάμιες.

Μόλις οι μπάμιες αποκτήσουν όμορφο χρυσάφι χρώμα προσθέτουμε τις ντομάτες και τις πιπεριές και σοτάρουμε για αλλά 5 λεπτά.

Προσθέτουμε το νερό και το αφήνουμε να βράσει για μία ώρα.

Τέλος προσθέτουμε τις γαρίδες και το κολιανδρο και αφήνουμε να βράσει για άλλα 20 λεπτά.

Υλικά

Μερίδες για 6 άτομα

1 κιλό μέτριες γαρίδες καθαρισμένες

1 κιλό μπάμιες

2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα

2 ώριμες ντομάτες ή 1 κουταλάκι πελτέ ντομάτας

2 πράσινες πιπεριές κομμένες σε κυβάκια

1 σκελίδα σκόρδο

1/2 κούπα ελαιόλαδο

1/2 κούπα νερό

πιπέρι Καγιέν, αλάτι

1 κ.γ. κόλιανδρο