Εκτέλεση

Σε  έναν λακασά (παλιό χάλκινο σκεύος ) με πυροστιά και κάρβουνα η εναλλακτικά σε μια βαθειά κατσαρόλα ρίχνουμε το κρέας με το λίπος και το ποτήρι του νερού, και σε σιγανή φωτιά ανακατεύουμε έως ότου σωθεί το νερό και λιώσει το λίπος από το κρέας τελείως. Όταν λιώσει το λίπος τότε το κρέας θα ροδοκοκκινίσει και θα έχουμε τις λεγόμενες τσιγαρίδες .Εκεί καταλαβαίνουμε ότι το κρέας είναι έτοιμο ώστε να ρίξουμε τα λαχανικά μας. Κόβουμε σε χοντρά κομμάτια τα λαχανικά μας όλα και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα έως ότου μαραθούν τελείως. Λίγο πριν το βγάλουμε προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι ανάλογα την προτίμηση μας και σερβίρουμε με λεμόνι, casiu (τυρί φέτα ) και pane (ζυμωτό ψωμί).

Υλικά

·       2 κιλά κρέας χοιρινό με πολύ λίπος (80% λίπος & 20% κρέας ) χωρίς κόκκαλο

·       2 κιλά πράσα

·       1 ποτήρι του νερού νερό

·       Αλάτι

·       Πιπέρι κόκκινο

·       Λεμονί για το σερβίρισμα