Εκτέλεση

Πλένουμε τη συκωταριά και τη ζεματάμε για 10΄σε νερό που βράζει.

Στραγγίζουμε και αφήνουμε να κρυώσει.

Ψιλοκόβουμε τη συκωταριά και τα λαχανικά.

Ζεσταίνουμε το λάδι και σωτάρουμε τα κρεμμύδια.

Προσθέτουμε τη συκωταριά κστραγγισμένη και τσιγαρίζουμε.

Ανακατεύουμε συνεχώς με τη σπάτουλα για 15'

Ρίχνουμε το μαρούλι και τον άνηθο, αλάτι-πιπέρι και ανακατεύουμε για 5' να μαραθεί το μαρούλι.

Προσθέτουμε νερό και βράζουμε για 40'

Προσθέτουμε το ρύζι και συνεχίζουμε το βράσιμο.

Χτυπάμε τα αυγά με το λεμόνι για το αυγολέμονο.

Παίρνουμε ζωμό απ΄το καζάνι και αραιώνουμε το αυγολέμονο.

Ρίχουμε στην κατσαρόλσα, ανακατεύουμε και αφήνουμε για 2' στη φωτιά.

Σερβίρουμε με έξτρα λεμόνι και πιπέρι.

Αντί για νερό μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ζωμό από κεφαλάκι και ποδαράκια που έχουμε βράσει.

Επίσης καιθαρίζουμε το έντερο και το ψιλοκόβουμε και το προσθέτουμε στη σούπα μας.

Υλικά

1 συκωταριά αρνίσια

8/4 φλυτζανιού ελαιόλαδο

1 ξερό κρεμμύδι

1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια

1 μαρούλι

άνηθο

1/2 φλυτζάνι ρύζι γλασσέ

αλάτι-πιπέρι

2 αυγά-χυμό λεμονιού