Εκτέλεση

Διαδικασία

Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε όλα τα υλικά της γέμισης, σκεπάζουμε με μεμβράνη και βάζουμε στο Ψυγείο για 30 λεπτά. Σε άλλο μπολ αναμειγνύουμε τα υλικά του φύλλου, ζυμώνουμε καλά ώσπου να ομογενοποιηθούν και να έχουμε ένα σφιχτό ζυμάρι. Το αφήνουμε να φουσκώσει σε ζεστό περιβάλλον για περίπου 1 ώρα. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C στη λειτουργία του αέρα. Ανοίγουμε φύλλο στρογγυλό με πάχος ζύμης 5-7 χιλ. Και μέγεθος πιάτου ορεκτικού.

βάζουμε στο καθένα περίπου 2κσ γέμιση και απλώνουμε. Αφήνουμε περίπου ένα δάχτυλο περιθώριο γύρω γύρω για να γυρίσουμε το φύλλο και να εγκλωβίσουμε τη γέμιση, χωρίς όμως να το κλείσουμε αλλά αφήνοντας την πίτα ακάλυπτη, γυρνάμε δηλαδή το φύλλο 2-3 εκ. ίσα ίσα να καλύψει τις άκρες της γέμισης. Ψήνουμε για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια και υα Ψηθεί και από κάτω.

Καλή επιτυχία!

Υλικά

Για τη γέμιση

1 κιλό μανούρα Φολεγάνδρου

 500 γρ. Μυζήθρα Φολεγάνδρου

3 αυγά

 αλάτι

 

Για το φύλλο

1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1/2 φακελάκια ξερή μαγιά (5 γρ.)

 1 κουτ. γλυκού αλάτι περίπου

800 ml χλιαρό νερό