Εκτέλεση

Σε βαθειά κατσαρόλα αχνίζουμε το ξερό κρεμμύδι και τα φρέσκα κρεμμυδάκια.

Κόβουμε το σηκώτι σε μικρά κομμάτια το ξεπλένουμε με ξύδι και το σωτάρουμε μαζί με το κρεμμύδι, το σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.

Χτυπάμε σε μπώλ τα αυγά και τα ρίχνουμε στη κατσαρόλα.

Στη συνέχεια ρίχνουμε τα τυριά, το τριμμένο ψωμί και τα μυρωδικά και ανακατεύουμε καλά.

Από το κατσίκι κόβουμε τα μπουτάκια και κρατάμε το κουφάρι.

Το πλένουμε και ράβουμε ένα μέρος από το άνοιγμα, αλατοπιπερώνουμε και το γεμίζουμε.

Ράβουμε όλο το άνοιγμα, το βάζουμε στο ταψί πάνω σε κληματόβεργες και το καλύπτουμε από πάνω με την μπόλια.

Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο στους 180 βαθμούς τόσες ώρες όσες είναι τα κιλά του κατσικιού.

Υλικά

1 κατσίκι γύρω στα 10 κιλά

1 συκωταριά

26 αυγά

1 φλυτ. τσαγιού ψωμί μπαγιάτικο τριμμένο

Από ένα βαθύ πιάτο διάφορα τυριά τριμμένα

φέτα

ντόπιο τυρί Άνδρου (πετρωτή)

κεφαλοτύρι

1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι τριμμένο

5-6 κρεμμυδάκια φρέσκα

άνιθο,δυόσμο

αλάτι, πιπέρι

λίγο λευκό κρασί

1 μπόλια