Εκτέλεση

Κόβουμε το χοιρινο σε κομμάτια, μαζί με τις πατάτες και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά, με τον μπελτε που έχουμε "ανοιξει" (ρευστοποιήσει) με 1 φλυτζάνι νερό.Αφήνουμε τοβκτεας με τις πατάτες στη μαριναδα του για λίγες ώρες και κατόπιν ψήνουμε σε γαστρα ή ταψί σκεπασμένο σε μέτρια φωτιά για 3 ώρες αφού πρώτα προσθέσουμε λίγο νερό.

Υλικά

1 κιλο χοιρινή σπαλα
1 κιλο πατάτες
1/2 φλυτζάνι ελαιόλαδο πολύ καλής ποιότητας
4 κουταλιές σούπας Μηλεικο μπελτε
Αλάτι
Πιπέρι
Μπαχάρι (προαιρετικά)
Ελαιόλαδο