Method

Πρώτα χτυπάμε το βούτυρο και ρίχνουμε τη ζάχαρη και τα αυγά, τα δουλεύομαι για 5 λεπτά.

Ρίχνουμε κατόπιν το γάλα, βανίλιες, μπέϊκιν, αλεύρι, σιμιγδάλι, καρύδι και το ανθόνερο.

Στρώνουμαι τέσσερα φύλλα κρούστας σε ένα ταψί και ρίχνουμαι το μείγμα.

Βάζουμε άλλα τέσσερα φύλλα κρούστας από πάνω, αφού προηγουμένως τα βουτυρώσουμε.

Χαράζουμε ελαφρά το γλυκό και το βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά περίπου.

Μόλις βγάλουμε το γλυκό από το φούρνο το σιροπιάζουμε, ζεστό το γλυκό και κρύο το σιρόπι.

Ingredients

  • 1 βιτάμ
  • 2 ποτήρια σιμιγδάλι ψιλό (400 γραμμάρια)
  • 1 ποτήρι αλεύρι απ (200 γραμμάρια) 
  • 2 ποτήρια ζάχαρη
  • 1 ποτήρι γάλα
  • 3 αυγά
  • 3 βανίλιες
  • 250 γραμμάρια καρύδι
  • ενάμισι κουταλάκι μπέκιν
  • 200 γραμμάρια φύλλο κρούστας
  • λίγο ανθόνερο

Σιρόπι

  • 6 ποτήρια νερό
  • 4 ποτήρια ζάχαρη
  • κανέλα ξύλο
  • φλούδι πορτοκάλι ή λεμόνι