Method

Πλένουμε το χταπόδι και το κόβουμε κομμάτια. Το βάζουμε να βράσει σε μπόλικο νερό για 5-6 λεπτά. Το βγάζουμε και το στραγγίζουμε.

Βάζουμε στην κατσαρόλα τα κρεμμύδια ψιλοκομμένα και τα υπόλοιπα υλικά. Αν χρησιμοποιήσουμε πελτέ, τον προσθέτουμε διαλυμένο σε ένα ποτήρι νερό. Προσθέτουμε το χταπόδι.

Σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσει το χταπόδι, προσθέτοντας νερό όταν χρειάζεται.

Ingredients

χταπόδι (1 κιλό)
1 κιλό κρεμμύδια
½ φλυτζάνι τσαγιού λάδι
250 γραμμάρια χυμός ντομάτας (ή 3 κουταλιές πελτές)
2-3 φύλλα δάφνης
1 κλωναράκι δεντρολίβανο
4-5 μπαχάρια
1 ποτήρι κρασιού κόκκινο κρασί
αλάτι - πιπέρι