Préparation

Καθαρίζουμε το καρπούζι και αφαιρούμε τις φλούδες και τα σποράκια. Το κόβουμε σε μικρά κομματάκια.
Το βάζουμε σε ένα τρυπητό (σουρωτήρι) και πιέζουμε με τα χέρια μας καλά, μέχρι να στραγγίξει από τα υγρά του. Η ποσότητα που χρειαζόμαστε είναι 6 κούπες τσαγιού σάρκα καρπουζιού, στραγγισμένη.
Αδειάζουμε τη σάρκα σε ένα μπολ, προσθέτουμε το αλεύρι, το μέλι, τη ζάχαρη και τη κανέλα. Ανακατεύουμε καλά. Λαδώνουμε ένα μέτριο ταψί με τη μισή ποσότητα του λαδιού.
Πασπαλίζουμε με το μισό σουσάμι. Αδειάζουμε το μείγμα στο ταψί, απλώνουμε προσεκτικά, περιχύνουμε
με το υπόλοιπο λάδι και πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο σουσάμι. Ψήνουμε την καρπουζόπιτα σε προθερμασμένο φούρνο με αέρα, στους 175 ο C, μέχρι να πάρει σκούρο χρώμα η επιφάνεια.
Μόλις ψηθεί, την αφήνουμε 5 λεπτά να κρυώσει λίγο και έπειτα κόβουμε κομμάτια και σερβίρουμε.

Ingrédients

Υλικά για ένα μέτριο ταψί
μισό καρπούζι
1½ κούπα τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
½ έως ¾ κούπας τσαγιού ζάχαρη
2 κουταλιές μέλι
¼ κουταλάκι κανέλα
2 / 3 κούπας τσαγιού ελαιόλαδο
μπόλικο σουσάμι (περίπου 1 κούπα τσαγιού)