Εκτέλεση

Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και ζυμώνουμε έτσι ώστε να πετύχουμε ένα ζυμάρι μαλακό που να μην κολλάει.

Το νερό το προσθέτουμε τμηματικά γιατί ενδέχεται να χρειαστεί λίγο περισσότερο ή λίγο λιγότερο από την αναγραφόμμενη ποσότητα, για το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Στη συνέχεια ανοίγουμε λεπτό φύλλο πάχους περίπου 1 χιλιοστού και το κόβουμε σε λωρίδες πλάτους 6-7 πόντων περίπου, κατά προτίμιση με ένα ειδικό τροχό ή και με ένα μαχαιράκι.

Κόβουμε τις λωρίδες σε τμήματα μήκους περίπου 10-11 εκ., τις ρίχνουμε σε βαθύ τηγάνι ή φαρδιά κατσαρόλα με μπόλικο καυτό λάδι, τις διπλώνουμε με τη βοήθεια μιας βελόνας πλεξίματος και τις τηγανίζουμε μέχρι να πάρουν χρυσόξανθο χρώμα και να δημιουργηθούν φουσκάλες στην επιφάνεια τους.

Σερβίρουμε τα ξεροτήγανα περιχυμένα με φολεγανδρίτικο θυμαρίσιο μέλι και πασπαλισμένα (ανάλογα με τις προτιμήσεις μας) με καβουρδισμένο σουσάμι, χοντροσπασμένα καρύδια και κανέλλα.

Υλικά

  • 1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 σφηνάκι ρακί
  • 1 ποτεράκι κρασιού ελαιόλαδο
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1/2 πρέζα ζάχαρη
  • 400 γραμμάρια νερό
  • Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα