Εκτέλεση

Βάζω τη ρακή, το μέλι και τη ζάχαρη να πάρουν μια βράση σε μια κατσαρόλα. Σε ένα άλλο κατσαρολάκι βάζω ένα ποτήρι νερό, γαρύφαλο και τα ξύλα κανέλας και τα βράζω για αρκετή ώρα. Σουρώνω και αφαιρώ τα μυρωδικά και προσθέτω το νερό στη ρακή αφήνοντας να πάρει μία βράση.
Μερικοί προσθέτουν κι ένα ποτηράκι κονιάκ.
Όταν κρυώσει, τη βάζω σε μπουκάλι γυάλινο και σε κάθε μπουκάλι βάζω λίγη κανέλα σε φλούδα. Ανάλογα βέβαια με το πώς την πίνει ο καθένας είναι και η δοσολογία των υλικών π.χ. πιο δυνατή, πιο
ελαφριά, πιο λυκιά, πιο λίγο γαρύφαλο κλπ.
Χαρακτηριστικά εμείς στην Αμοργό όταν δοκιμάζουμε μια ρακιά λέμε ...μμμμ πιο αντρικιά ήθελε λιγάκι... ή το ανάποδο...
Σας ευχόμαστε καλή επιτυχία και στην υγειά σας!!!

Υλικά

1 κιλό ρακή
1 ποτήρι μέλι
½ ποτήρι ζάχαρη
2-3 ξύλα κανέλα
γαρύφαλλο 10 καρφάκια