Εκτέλεση

Καθαρίζουμε το καρύδι και το τρίβουμε σε χοντρά κομμάτια.
Τρίβουμε τη φρυγανιά και την ανακατεύουμε με το χοντρό καρύδι.
Σε μια ψηλή κατσαρόλα βάζουμε το μέλι και τη ζάχαρη σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς με ξύλινη κουτάλα για να μη φουσκώνει, μέχρι να δέσει το μέλι (το μέλι δένει σε 5-7 λεπτά από την έναρξη του βρασμού).
Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και περιμένουμε να σταματήσει ο βρασμός.Ρίχνουμε το καρύδι και ανακατεύουμε καλά.
Βρέχουμε μια καθαρή λεία επιφάνεια (μαρμάρινο πάγκο ή «πλαστήρα») με ανθόνερο και απλώνουμε λίγο σουσάμι στην επιφάνεια.
Αδειάζουμε το περιεχόμενο της κατσαρόλας και το απλώνουμε ώστε να σχηματίσει μια επίπεδη επιφάνεια, πάχους 1½ περίπου εκατοστoύ. Το ραντίζουμε με ανθόνερο και με το χέρι διαμορφώνουμε μια ομαλή επίπεδη επιφάνεια.
Απλώνουμε το υπόλοιπο σουσάμι στην επιφάνεια. Μόλις κρυώσει λίγο το χαράζουμε με ένα μεγάλο μαχαίρι και στη συνέχεια το κόβουμε σε ρόμβους.
Σερβίρουμε το παστέλι πάνω σε φύλλα λεμονιάς.

Υλικά

½ κιλό καρυδόψυχα
1½ κιλό μέλι
1 ποτήρι ζάχαρη
1 μικρό πακέτο φρυγανιά
½ κιλό σουσάμι
ανθόνερο