Εκτέλεση

Κόβουμε την κολοκύθα σε μεγάλα κομμάτια, αφαιρούμε τους σπόρους και τα ρίχνουμε σε νερό που βράζει για 5-10 λεπτά. Έτσι αφαιρούμε πιο εύκολα τη φλούδα της. Την τρίβουμε σε χοντρό τρίφτη, τη βάζουμε σε τρυπητό μέρος και τη στύβουμε με το αλάτι να βγάλει τα υγρά της. Σοτάρουμε σε μια κατσαρόλα το κρεμμυδάκι με το λάδι.
Ρίχνουμε την κολοκύθα και ανακατεύουμε για 5-10΄ για να τραβήξει τα υγρά της. Στη συνέχεια ρίχνουμε τη ζάχαρη και τα υπόλοιπα υλικά (σταφίδες, σουσάμι, μέλι, καρυδόψιχα, φρυγανιά, κανελογαρύφαλλο). Τα σοτάρουμε κι αυτά 5-10΄ και κατεβάζουμε από τη φωτιά.
Ανοίγουμε το ζυμάρι σε τέσσερα λεπτά φύλλα. Λαδώνουμε ένα ταψί Ø38-40 και βάζουμε τα 2 φύλλα, λαδώνοντας καλά ανάμεσά τους.
Προσθέτουμε τη γέμιση αφού κρυώσει, και σκεπάζουμε με τα άλλα 2 φύλλα, λαδώνοντας πάλι καλά.
Χαράζουμε την πίτα σε μπακλαβαδωτά κομμάτια και ραντίζουμε με λίγο νερό.

Ψήνουμε στους 180°C στον αέρα για 1 περίπου ώρα, ή στους 200°C πάνω-κάτω για 1 ώρα και ¼ περίπου.

Υλικά

Για τη ζύμη
600 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κούπα χλιαρό νερό
1 ποτήρι κρασιού λάδι
1 ποτήρι κρασιού σούμα (ρακί)
2 κουταλιές σούπας ξύδι
1 ποτήρι κρασιού φρυγανιά τριμμένη
1 κουταλάκι γλυκού αλάτι

Για τη γέμιση
2 κιλά κολοκύθα τριμμένη και στυμμένη
2 κούπες ζάχαρη
1½ κούπα σταφίδες ανάμεικτες (ξανθές & μαύρες)
3 κούπες σουσάμι καβουρδισμένο και αλεσμένο
½ κούπα μέλι
2 κούπες καρυδόψιχα χονδροαλεσμένη
1 ποτήρι κρασιού λάδι
1 μικρό κρεμμύδι
1 πρέζα αλάτι (όταν στύβουμε την κολοκύθα στο τρυπητό)
4 κουταλιές γλυκού κανέλα
1 κουταλιές γλυκού γαρύφαλλο