Εκτέλεση

Σε μία λεκανίτσα βάζουμε τη μαγιά, το αλεύρι, τη ζάχαρη, το αλάτι, το λάδι και ζυμώνουμε προσθέτοντας όσο χλιαρό νερό πάρει ώστε να γίνει μία ζύμη μαλακή που δεν κολλάει. Αφήνουμε να φουσκώσει.
Κόβουμε σε κυβάκια τα υλικά για τη γέμιση. Βάζουμε το λάδι να κάψει και ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο να σωταριστούν.
Ρίχνουμε τις πιπεριές και αφού σωταριστούν προσθέτουμε τις μελιτζάνες και τέλος τις ντομάτες, το δυόσμο ή το βασιλικό, το αλάτι και το πιπέρι. Κατεβάζουμε απ’ τη φωτιά, όταν πιουν τα υγρά τους. Ανοίγουμε το ζυμάρι σε ένα λαδωμένο ταψί (περίπου ένα δάκτυλο πάχος), προσθέτουμε τη γέμιση και ψήνουμε στους 180°C μέχρι να ροδίσει.

Υλικά

Για τη ζύμη
½ κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλάκι του γλυκού ξερή μαγιά
2 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
χλιαρό νερό, όσο πάρει (περίπου 1½ κούπα)

Για τη γέμιση
½ φλυτζάνι ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδο
1 μέτριο κρεμμύδι
2 μεγάλες πράσινες πιπεριές
1 πιπεριά Φλωρίνης (προαιρετικά)
4 μέτριες μελιτζάνες
4 μέτριες ντομάτες
βασιλικό ή δυόσμο, φρέσκο ή ξερό
αλάτι - πιπέρι
λίγη ζάχαρη