Εκτέλεση

Βάζουμε το μούστο στην φωτιά να βράσει για 15 λεπτά και παράλληλα τον ξαφρίζουμε. Τον κατεβάζουμε από την φωτιά και τον αφήνουμε να κρυώσει.
Τον μοιράζουμε στα δύο, βάζουμε τον μισό στην κατσαρόλα και τοποθετούμε στην φωτιά να ζεσταθεί. Σ’ένα μπωλ ρίχνουμε το αλεύρι και με προσοχή προσθέτουμε τον
κρύο μούστο λίγο-λίγο, ανακατεύοντας να μην βολιάσει, ώσπου να γίνει ένας χυλός. Ρίχνουμε τον χυλωμένο μούστο μέσα στον ζεστό μούστο και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει .
Μοιράζουμε την μουσταλευριά σε μπολάκια και τα γαρνίρουμε με σουσάμι και κανέλα, προσθέτοντας ένα κομματάκι καρύδι ή αμύγδαλο.

Υλικά

1.350 γραμμάρια μούστος
150 γραμμάρια αλεύρι
λίγη κανέλα ή σουσάμι
50 γραμμάρια καρύδι ή αμύγδαλο
Σημείωση: Σε κάθε δόση αναλογούν 5 μέρη μούστος με 1μέρος αλεύρι.