Εκτέλεση

Βάζουμε όλα τα υλικά μας σε μια ευρύχωρη λεκάνη. Ζυμώνοντας προσθέτουμε χλιαρό νερό σιγά-σιγά, έτσι ώστε να επιτύχουμε ένα μαλακό ζυμάρι.
Το σκεπάζουμε και το αφήνουμε να σταθεί μέχρι να φουσκώσει. Κόβουμε κομμάτια ζύμης και τα πλάθουμε σε σχήμα χοντρού κορδονιού, με πάχος περίπου 1 δακτύλου. Στη συνέχεια κόβουμε το ζυμαρένιο κορδόνι μας σε κομμάτια μήκους περίπου 5 πόντων, τα οποία κυλάμε πάνω σε μια γυάλινη, ανάγλυφη επιφάνεια (π.χ. ένα πιατάκι του γλυκού), πιέζοντάς τα συγχρόνως με τα δάχτυλά μας. ΄
Ετσι οι μακαρόνες μας αποκτούν στη μια πλευρά τους ένα βαθούλωμα από τα δάχτυλά μας και στην άλλη το σχέδιο από το γυάλινο πιατάκι στο οποίο τις πιέσαμε. Τις τηγανίζουμε σε μπόλικο καυτό λάδι, μέσα σε κατσαρόλα, τις βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τις αφήνουμε να στραγγίσουν για λίγο σε απορροφητικό χαρτί.
Τις σερβίρουμε με μέλι, σουσάμι και κανέλλα.
Οι μακαρόνες αποτελούν παραδοσιακό γλύκισμα της Πρωτοχρονιάς και γενικότερα των γιορτών.

Παραλλαγή: Οι παλιές νοικοκυρές αντί για μαγιά χρησιμοποιούσαν προζύμι.

Υλικά

1 κιλό αλεύρι (για όλες τις χρήσεις)
1 ποτήρι λάδι
2 φακελάκια ξερή μαγιά
1\2 ποτήρι ζάχαρη
1 κουταλάκι αλάτι
Κανέλλα
Ξύσμα και χυμό 1 πορτοκαλιού (προαιρετικά)
Λάδι για το τηγάνισμα