Εκτέλεση

Πλένουμε πολύ καλά τη φάβα και τη στραγγίζουμε. Βάζουμε τη φάβα σε μια κατσαρόλα και προσθέτουμε το νεράκι.
Βράζουμε σε δυνατή φωτιά. Μόλις αρχίσει να δημιουργείται αφρός, με μια τρυπητή κουτάλα τον αφαιρούμε.
Όταν σταματήσει να βγάζει αφρό, προσθέτουμε το κρεμμύδι και το αλάτι και χαμηλώνουμε
τη φωτιά. Το αφήνουμε σιγά σιγά να βράσει συμπληρώνοντας ζεστό
νερό αν χρειαστεί. Όταν γίνει πολτός, ανακατεύουμε ελαφρά με μια ξύλινη κουτάλα.
Σερβίρουμε με ελαιόλαδο, ψιλοκομμένο κρεμμύδι, κάπαρη και προαιρετικά λεμόνι.

Υλικά

  • 1 Φλυτζάνι φάβα
  • 3 Φλυτζάνια νερό
  • 1 Κρεμμύδι
  • Αλάτι
  • Ελαιόλαδο
  • Κάπαρη
  • Λεμόνι (προαιρετικά)