Εκτέλεση

Βάζουμε στην φωτιά το μισό γάλα να κάψει. Σε μια λεκάνη βάζουμε το υπόλοιπο γάλα και διαλύουμε μέσα το αλεύρι και το κορν φλάουρ. Χτυπάμε τα 4 αυγά με την ζάχαρη την βανίλια και το ξύσμα λεμονιού.

Ανακατεύουμε το μείγμα και το ρίχνουμε στο ζεστό γάλα σιγά – σιγά.

Όταν πήξει η κρέμα προσθέτουμε το βούτυρο και το αφήνουμε να κρυώσει.

Βουτυρώνουμε ένα – ένα τα φύλλα μπακλαβά μέσα σε ταψί και ρίχνουμε μέσα το μείγμα της κρέμας.

Χτυπάμε τα 2 αυγά με 4 κουταλιές ζάχαρη και στην συνέχεια προσθέτουμε τα αμύγδαλα.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου.

Υλικά

  • 5 φλ. γάλα
  • 1 ½ φλ. ζάχαρη
  • 1 φλ. σιμιγδάλι
  • 8 φύλλα μπακλαβά
  • ½ φλ. κορν φλάουρ
  • Βούτυρο για τα φύλλα
  • 4 κ.σ. βούτυρο
  • 6 αυγά
  • 4 βανίλιες
  • ¾ αμύγδαλα ασπρισμένα
  • 1 κ.γ. ξύσμα λεμονιού

ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ

  • 3 φλ. ζάχαρη
  • 2 φλ. νερό
  • 1 κ.γ. χυμό λεμονιού
  • Φλούδα λεμονιού