Εκτέλεση

Βάζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, κάνουμε λακκουβίτσα στο κέντρο και προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το λεμόνι και νερό τόσο όσο να πετύχουμε μια ζύμη σφικτή. Χωρίζουμε τη ζύμη σε μπαλάκια, σε μέγεθος πορτοκαλιού. Ανοίγουμε πολύ λεπτό φύλλο στο χέρι ή στη μηχανή και το κόβουμε με ροδέλα σε λωρίδες μεγέθους 10 Χ 20 εκατοστά. Αν το φύλλο κολλάει, το πασπαλίζουμε με κορν φλάουρ.

Βάζουμε το λάδι να κάψει, ρίχνουμε στο τηγάνι μια μια λωρίδα και με γρήγορες κινήσεις την τυλίγουμε σε ρολό με την βοήθεια δύο πηρουνιών. Ροδοκοκκινίζουμε κάθε ξεροτήγανο από όλες τις πλευρές. Τοποθετούμε τα ξεροτήγανα σε απορροφητικό χαρτί για να στραγγίσουν το λάδι.

Ετοιμάζουμε το σιρόπι, βάζοντας όλα τα υλικά σε κατσαρόλα και αφήνοντας να πάρουν δυο τρεις βράσεις ώστε να δέσει λίγο. Στη συνέχεια στρώνουμε τα ξεροτήγανα σε πιατέλα σε σειρά και τα περιχύνουμε με το σιρόπι. Πασπαλίζουμε με καρύδια και σουσάμι.

Υλικά

Υλικά για 40 με 50 κομμάτια

  • 500 γρ. αλέυρι για όλες τις χρήσεις
  • μισό φλιτζάνι χυμό λεμονιού
  • μισό φλυτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 φλιτζάνι ρακή
  • νερό
  • 3 φλυτζάνια ελαιόλαδο για τηγάνισμα
  • καρύδια ψιλοκομμένα
  • σουσάμι
  • κανέλα

Για το σιρόπι

  • 3 ποτήρια ζάχαρη
  • μισό ποτήρι νερό
  • 3 κουταλιές μέλι