Εκτέλεση

Για τη φάβα
Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια και τα τσιγαρίζουμε με 1/3 φλιτζάνι λάδι.Καθαρίζουμε και πλένουμε τη φάβα.
Προσθέτουμε στα κρεμμύδια τη φάβα και το νερό και ξαφρίζουμε. Σιγοβράζουμε ανακατεύοντας συχνά.
Όταν αρχίσει να χυλώνει ανακατεύουμε συνεχώς για να μην κολλήσει και τέλος προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και το υπόλοιπο λάδι.

Για τη σάλτσα
Μουλιάζουμε σε νερό τα καπαρόφυλλα 2-3 φορές μέχρι να βεβαιωθούμε ότι ξεπίκρισαν αρκετά, αλλά όχι εντελώς.
Σε κατσαρόλα  βάζουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι με το λάδι και το αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να γυαλίσει  και να γίνει διάφανο.
Ρίχνουμε στην κατσαρόλα την ψιλοκομμένη τομάτα ή τον χυμό και αφήνουμε μέχρι να πιεί τα περισσότερα υγρά.
Προς το τέλος προσθέτουμε  τα καπαρόφυλλα και αφήνουμε να βράσουν ακόμη  5 λεπτά.
Προσοχή να μη στεγνώσει η σάλτσα. Τέλος προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
Σερβίρουμε τη φάβα ζεστή προσθέτοντας μικρή ποσότητα σάλτσας πάνω σε κάθε πιάτο.

 

Υλικά

Υλικά για τη φάβα (4 άτομα)

  • 1 φλιτζάνι φάβα
  • 3 φλιτζάνια νερό
  • 1 φλιτζάνι λάδι
  • 2 μέτρια κρεμμύδια
  • Αλάτι, πιπέρι

Υλικά για τη σάλτσα

  • 10 γρ καπαρόφυλλα αποξηραμένα
  • 1  κρεμμύδι
  • 2 ώριμες τομάτες  ξεφλουδισμένες ή 1 μικρό  κουτί τοματοχυμό SANTO
  • 1/4 φλιτζάνι λάδι